sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Joulu on vietetty ja uusi vuosi on täällä taas. Jouluviikko ei sujunutkaan kovin mukavissa tunnelmissa Nemon osalta. Maanantaina huomasin Nemon olevan kipeän oloinen ja aristavan takapäätään. En saanut oikein selvää aristiko selkäänsä vai vatsaansa, joten lähdettiin käymään päivystyksessä. Itse epäilin alkuun Nemolla lihasjumeja, kun oli viikonlopun liukastellut jäisillä teillä. Vatsan pinkeys kuitenkin huoletti.

Eläinlääkärissä Nemo jännittyi kovin, eikä näyttänyt kipuaan niin selkeästi kuin kotona. Anaalirauhaset tarkistettiin ja tyhjennettiin sekä tunnusteltiin eturauhanen. Eturauhanen oli hieman turvonnut, mutta ei aristava. Nemo sai tulehduskipulääkekuurin, josta ensimmäisen annoksen piikkinä. Kipulääke vaikutti nopeasti ja illalla Nemo ei ollut enää kovin kivulias.

Tiistai aamuna ennen töihin lähtöä Nemo oli taas kipeä. Koko takapää tärisi ja aristi vatsaansa. Seuraava kipulääke olisi pitänyt antaa vasta illalla, mutta annoin sen heti aamusta. Onneksi mies oli vapaalla, joten pystyi koko ajan seuraamaan Nemon vointia. Kipulääke vaikutti taas nopeasti ja päivän aikana Nemo kävi ulkona normaalisti eikä syömisen kanssa ollut ongelmaa. Oltiin kuitenkin aamusta yhteydessä eläinlääkäriin, jonka kanssa soviittiin, että mennään iltapäivästä päivystykseen, jos kivut jatkuvat. Nemo vaikutti päivällä hyvältä, mutta kun tulin iltapäivällä kotiin aristi vatsaansa todella paljon. Siispä jälleen päivystykseen.

Nyt Nemon vastaanotti eri eläinlääkäri, joka määräsi virtsanäytteen. Siitä paljastuikin selvä eturauhastulehdus. Nemo sai hormoonipistoksen ja antibiootit kipulääkkeen rinnalle. Huokaisin jo helpotuksesta, kun mielessä oli käyneet virtsakivet, suolitukos ja kaikenmaailman kamalat taudit, vaikka oireina ei ollut kuin tuo kipuilu.

Jouluaatto meni selkeästi vaisuissa tunnelmissa Nemon osalta ja joulupäivänä kivut vaan jatkuivat ja tuntuivat taas pahenevan. Oltiin turhan kaukana Tampereen eläinlääkäristä, joten käytiin joulunviettopaikan päivystävällä eläinlääkärillä. Olin jo katsonutkin valmiiksi listan, josta selviää päivystyvuorossa oleva eläinlääkäri. Eläinlääkäri tunnusteli eturauhasen, joka oli edelleen turvonnut. Antibiootti vaihdettiin toiseen, kun edelleenkään muita oireita ei ollut kuin kipuilu. Ei siis mitään oksentelua tai ruokahaluttomuutta ja ulosteetkin tulivat suhteellisen normaalisti.

Uusi lääke alkoi vaikuttaa ja kivutkin katosivat. Nyt lääkekuuri on loppu ja Nemo taas oma itsensä. Hormoonipiikki tosin vaikuttaa vähän rauhoittavasti. Toivottavasti oli ensimmäinen ja viimeinen eturauhastulehdus. Kuulostaa kovin harmittomalta ja on hoidettavissa, mutta kovat kivut se tuntuu aiheuttavan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti